TurizmPlanet.com
Sonuç Yok
View All Result
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası
Sonuç Yok
View All Result
Sonuç Yok
View All Result
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası
Ana Sayfa Havayolu

Avrupa Havalimanlarında Siber Saldırı Kaosu: Uçuşlar Durma Noktasına Geldi

Eylül 20, 2025
Avrupa Havalimanlarında Siber Saldırı Kaosu: Uçuşlar Durma Noktasına Geldi

Bu sabah Avrupa genelindeki birçok büyük havalimanı, havacılık teknoloji sağlayıcısı Collins Aerospace’i hedef alan geniş çaplı bir siber saldırı nedeniyle operasyonel felç yaşadı. Saldırı, check-in ve biniş sistemlerini devre dışı bırakarak binlerce yolcunun mağdur olmasına ve uçuşlarda ciddi rötarlara yol açtı.

ilgili haberler

Türk Hava Yolları’ndan Kış Fırsatı: Yurt İçi Uçuşlar 1.049 TL’den Başlıyor!

Pegasus’tan Tarihi İmza: Smartwings ve Çek Hava Yolları’nı Satın Alıyor

AJet Uçuş Ağını Genişletiyor: İstanbul – Beyrut Seferleri Resmen Başladı

​20 Eylül 2025 Cumartesi sabahı, Londra Heathrow, Brüksel ve Berlin Brandenburg gibi Avrupa’nın kilit havalimanlarına seyahat eden yolcular, dijital sistemlerin çökmesiyle büyük bir kaosun ortasında kaldı. Havalimanlarının doğrudan hedef alınmamasına rağmen, kullandıkları kritik altyapı hizmetlerini sağlayan Collins Aerospace şirketinin sistemlerinin siber saldırıya uğraması, bir domino etkisi yarattı.

​Saldırı nedeniyle dijital check-in kontuarları ve otomatik biniş kapıları devre dışı kaldı. Havalimanı personeli, yolcu listelerini ve biniş kartlarını manuel olarak kağıt listeler üzerinden kontrol etmek zorunda kaldı. Bu durum, havalimanlarında uzun kuyrukların oluşmasına, uçuşlarda saatleri bulan gecikmelere ve bazı seferlerin iptal edilmesine neden oldu.

​Yolculara “Erken Gelin” Uyarısı

​Saldırıdan etkilenen havalimanı yetkilileri, yolculara havalimanına normalden çok daha erken gelmeleri ve uçuş durumlarını yola çıkmadan önce havayolu şirketlerinin web sitelerinden veya mobil uygulamalarından mutlaka kontrol etmeleri yönünde acil uyarılarda bulundu.

​Brüksel Havalimanı sözcüsü, yaptığı açıklamada, “Teknoloji ortağımızdaki bir arıza nedeniyle operasyonlarımızda aksamalar yaşıyoruz. Ekiplerimiz, etkileri en aza indirmek için havayolları ile birlikte çalışıyor, ancak gecikmeler kaçınılmaz. Yolcularımızın sabrı için teşekkür ederiz,” ifadelerini kullandı. Benzer açıklamalar Londra ve Berlin’deki yetkililerden de geldi.

​Collins Aerospace firmasından yapılan ilk açıklamada ise siber saldırı doğrulanarak, sorunun tespiti ve sistemlerin en kısa sürede yeniden devreye alınması için uzman ekiplerin aralıksız çalıştığı belirtildi. Saldırının kaynağı ve niteliği hakkında ise henüz detaylı bir bilgi paylaşılmadı.

​Frankfurt gibi bazı büyük aktarma merkezleri saldırıdan etkilenmediklerini duyursa da, krizin Avrupa hava trafiği üzerindeki zincirleme etkisinin gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

Share15SendTweet9Share3
Sonraki Haber
Bursa’da Dev Lezzet Şöleni Cuma Günü Başlıyor

Bursa'da Dev Lezzet Şöleni Cuma Günü Başlıyor

Dünya turizm ve seyahat endüstrisini buluşturan zirve:                                   Uzakrota önce Dubai’de, sonra İstanbul’da toplanacak

Dünya turizm ve seyahat endüstrisini buluşturan zirve: Uzakrota önce Dubai’de, sonra İstanbul’da toplanacak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ilginizi çekebilir

BookingAgora’ya ‘En Yüksek Satış Yapan Acente’ ödülü

BookingAgora’ya ‘En Yüksek Satış Yapan Acente’ ödülü

Kartepe Zirvesi’nde Ruhsat Krizi: Ünlü Otelin Kapısına Kilit Vuruldu

Kartepe Zirvesi’nde Ruhsat Krizi: Ünlü Otelin Kapısına Kilit Vuruldu

Turizm Devlerinde Bayrak Değişimi: Divan ve Four Seasons’ta Yeni Dönem

Turizm Devlerinde Bayrak Değişimi: Divan ve Four Seasons’ta Yeni Dönem

öne çıkanlar

  • İstanbul’a Yeni Soluk: Aloft Hotels, Tarihi Yarımada’nın Kalbi Karaköy’de Kapılarını Açtı

    İstanbul’a Yeni Soluk: Aloft Hotels, Tarihi Yarımada’nın Kalbi Karaköy’de Kapılarını Açtı

    69 paylaşım
    Share 28 Tweet 17
  • Kartepe Zirvesi’nde Ruhsat Krizi: Ünlü Otelin Kapısına Kilit Vuruldu

    27 paylaşım
    Share 11 Tweet 7
  • Turizm Devlerinde Bayrak Değişimi: Divan ve Four Seasons’ta Yeni Dönem

    27 paylaşım
    Share 11 Tweet 7
  • Çin Pazarında Hedef 1 Milyon Turist

    30 paylaşım
    Share 12 Tweet 8
  • Continent Worldwide Hotels, Suudi Arabistan Medine’de 90 Odalı Bir Otel Daha Açıyor

    27 paylaşım
    Share 11 Tweet 7
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası

© 2022 TurizmPlanet - Owner by serhatyazan.

Site Haritası

  • Ana Sayfa
  • İletişim
  • Künye

Takip Edin

Sonuç Yok
View All Result
  • Ana Sayfa
  • İletişim
  • Künye

© 2022 TurizmPlanet - Owner by serhatyazan.