Yunanistan vize süreçlerinin kolaylaştırılması ve seyahat acentelerinin taleplerinin görüşülmesi amacıyla kritik bir toplantı gerçekleştirildi. 5 Kasım Çarşamba günü, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu ve Kosmos Yunanistan Vize Başvuru Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyeti geniş katılım sağladı.
Toplantıya, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Konstantinos Koutras, Kosmos Vize Hizmetleri CEO’su Yorgo Papalyaris ve Genel Müdür Fatma Baysan katıldı. TÜRSAB heyetine ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Günaydın başkanlık ederken, Yönetim Kurulu Üyesi Esra Başeskioğlu ile birlikte Batı Karadeniz BTK Başkanı Ercan Güner, Avrupa BTK Başkanı Servet İtik ve M.I.C.E. Turizmi İhtisas Başkanı Gürkan Akün eşlik etti.
”Süreçler Daha Hızlı ve Kolay Hale Gelecek”
Toplantıda bir sunum gerçekleştiren TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, vize konusunda yaşanan sorunların çözümüne yönelik katkılarından dolayı Yunanistan Başkonsolosluğu’na ve Kosmos Vize Başvuru Merkezi’ne teşekkürlerini iletti.
Günaydın, TÜRSAB’ın vize süreçlerini kolaylaştırmak adına attığı adımları ve yürüttüğü projeleri katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında, “Sağlanan iş birlikleri ile süreçlerin daha hızlı ve kolay hale geleceğine inanıyoruz,” ifadelerini kullanarak mevcut iş birliğinin önemine vurgu yaptı.
Acentelerin Talepleri Dinlendi
Toplantının ana gündem maddelerinden biri, seyahat acentelerinin vize başvuru sürecinde karşılaştıkları zorluklar ve beklentileri oldu. Acente temsilcilerinin görüş, öneri ve talepleri detaylıca dinlenirken, çözüm yolları üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Yoğun katılımın olduğu toplantı, tüm paydaşlar tarafından “son derece verimli” olarak nitelendirildi. Toplantı sonunda seyahat acentası temsilcileri, süreçlere verdikleri destek ve yapıcı yaklaşımlarından dolayı hem Kosmos Yunanistan Vize Başvuru Merkezi’ne hem de TÜRSAB’a teşekkürlerini iletti.











