TurizmPlanet.com
Sonuç Yok
View All Result
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası
Sonuç Yok
View All Result
Sonuç Yok
View All Result
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası
Ana Sayfa Güncel

EMITT DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI 27. YILINDA YİNE REKOR KIRDI

Şubat 23, 2024
EMITT DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI 27. YILINDA YİNE REKOR KIRDI

Her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini artıran EMITT Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

ilgili haberler

ATF 2025 İçin Geri Sayım: Türkiye’nin M.I.C.E. Potansiyeli Masaya Yatırılıyor

Tatilsepeti Satılıyor Mu? Tera Holding’ten Online Seyahat Devine Teklif

Turizm Sektörü Sandık Başına Gidiyor: TGA Yönetim Kurulu Seçim Tarihi Belli Oldu, Adaylar Netleşiyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela başta olmak üzere 28 ülkeden 653 katılımcı firmayı ağırladı.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, 4 gün boyunca 43 ülkeden gelen 220 VIP davetli tur operatörü yer aldı ve 3.158’i uluslararası olmak üzere, toplamda 28.386 ziyaretçi ağırlandı.

Toplam rakamın %11’lik diliminde uluslararası ziyaretçileri ağırlayan EMITT fuarı, 27 yıllık tarihinin en yüksek uluslararası ziyaretçi oranına ulaştı.

Sektörü etkileyen en büyük buluşma noktalarından EMITT İş Geliştirme Etkinlikleri’nde bu yıl da Konferans Sahnesi Oturumları ile dikkat çeken konular, sektör liderleri, 70’i aşkın uzman isim ve 30 farklı önder kurum iş birliğinde mercek altına alındı.

Fuar süresince 4 ana gündem konusu “Seyahat Trendleri”, “Sağlık Turizmi”, “Sorumlu Turizm” ve “Seyahat Teknolojileri” etrafında şekillendi. Farklı temalar altında öncelikli olarak tüm dünyayı etkileyen iklim krizi ve turizme etkileri, tanıtım ve markalaşma projeleri, sağlık, spor ve kültür turizminde Türkiye’nin politikaları ve sağlanacak teşvikler, yeşil tahviller, en güncel seyahat teknolojileri, dijital dönüşüm ve yapay zekâ, turizmde eko-deneyimler ve yerel turizm uygulamaları ile yeni destinasyonlar EMITT 2024 Konferans Sahnesi Oturumlarının başlıklarını oluşturdu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (TTYD) Naile Göçen Çukurova’nın yer aldığı Başkanlar Oturumu’nda Türkiye’de 2023 Turizm Raporu ve turizm ekonomisi ile 2024’e dair öngörüler ve beklentiler paylaşıldı.

EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, fuarın bu yıl Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına kattığı değere dikkat çekerek:

“Hem turizmin gücüne hem Türkiye ekonomisine sunduğumuz katma değeri bu yıl da katlayarak artırdık. EMITT fuarının bu yılki başarısı göz kamaştırıcıydı. Uluslararası ziyaretçi sayımızda geçen yıla göre %78’lik muazzam bir artış kaydedildi. Bu artış, fuarın uluslararası alandaki çekiciliğinin ve etkisinin ne kadar güçlendiğinin açık bir göstergesi. Aynı şekilde, ziyaretçi yoğunluğumuz da geçen yıla göre %23 arttı. Toplamda, 3.158 uluslararası ziyaretçi ile, fuarın küresel turizm endüstrisinde ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladık ve ülkemizin turizmdeki gücünü uluslararası alanda daha da pekiştirdik. Başarıyla sonlanan her fuarımızın bitişindeki mutluluğumuz ve bu ülke için üretmenin, deneyimimizi paylaşmanın hazzı tarif edilemez. 27 yıldır çok inandık ve çok çalıştık. 27.EMITT fuarının tüm katılımcı ve ziyaretçilerimiz adına çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Türkiye’nin turizm gücünü birlikte keşfettik ve yine gücüne güç kattık. Hepimizin emeğine sağlık…”

Tags: emitt
Share13SendTweet8Share2
Sonraki Haber
ETS’DE ERKEN REZERVASYON FIRSATLARI DEVAM EDİYOR!

ETS’DE ERKEN REZERVASYON FIRSATLARI DEVAM EDİYOR!

Alaçatı’nın saklı cenneti Alâ Otel, yeni sezona başlıyor

Alaçatı’nın saklı cenneti Alâ Otel, yeni sezona başlıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ilginizi çekebilir

İstanbul’dan Uzak Doğu’ya Yeni Kapı: AirAsia X, Kuala Lumpur Direkt Uçuşlarına Başlıyor

İstanbul’dan Uzak Doğu’ya Yeni Kapı: AirAsia X, Kuala Lumpur Direkt Uçuşlarına Başlıyor

Belgesiz Otellere Hem Ceza Hem Online Satış Engeli!

Belgesiz Otellere Hem Ceza Hem Online Satış Engeli!

TÜRSAB’dan Deprem Bölgesindeki Acentelere Destek

TÜRSAB’dan Deprem Bölgesindeki Acentelere Destek

öne çıkanlar

  • Tatilsepeti Satılıyor Mu? Tera Holding’ten Online Seyahat Devine Teklif

    Tatilsepeti Satılıyor Mu? Tera Holding’ten Online Seyahat Devine Teklif

    30 paylaşım
    Share 12 Tweet 8
  • AJet’ten Kış Tatili Fırsatı: Yurt Dışı Uçuşlar 9 Dolar’dan Başlıyor!

    29 paylaşım
    Share 12 Tweet 7
  • Dedeman Holding’den Agresif Büyüme Hamlesi: 2 Ayda 10 Yeni Otel Yolda!

    28 paylaşım
    Share 11 Tweet 7
  • ATF 2025 İçin Geri Sayım: Türkiye’nin M.I.C.E. Potansiyeli Masaya Yatırılıyor

    28 paylaşım
    Share 11 Tweet 7
  • Uludağ’ın Zirvesine Yeni Bir Nefes: Ceylan Splend’or 29 Kasım’da Açılıyor!

    28 paylaşım
    Share 11 Tweet 7
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası

© 2022 TurizmPlanet - Owner by serhatyazan.

Site Haritası

  • Ana Sayfa
  • İletişim
  • Künye

Takip Edin

Sonuç Yok
View All Result
  • Ana Sayfa
  • İletişim
  • Künye

© 2022 TurizmPlanet - Owner by serhatyazan.