Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) sektör tarafından merakla beklenen 26. Olağan Genel Kurulu, bugün (22 Kasım 2025, Cumartesi) İstanbul’da başladı. Binlerce seyahat acentası temsilcisi, Birliğin yeni yönetimini belirlemek ve sektörün geleceğini konuşmak üzere WOW Istanbul Hotel Convention Center‘da bir araya geldi.
İlk Gün Gündem: Hesaplaşma ve Projeler
Bu sabah saat 09:00’da başlayan genel kurulun ilk günü, yoğun bir gündeme sahne oluyor. Açılış konuşmaları ve divan heyetinin seçimiyle başlayan kongrede; Yönetim, Denetim ve Disiplin kurullarının faaliyet raporları okunacak, bütçe görüşmeleri yapılacak ve yönetim kurulu ibra edilecek.
Mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya‘nın yanı sıra, başkan adayları Aylin Özsavaş ve M. Nezih Hacıalioğlu‘nun da genel kurulda birer konuşma yaparak projelerini ve vaatlerini delegelere anlatması bekleniyor. İlk günün, sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin yüksek sesle dile getirildiği hararetli konuşmalara sahne olması öngörülüyor.
Sandıklar Yarın Kuruluyor
Genel Kurulun asıl nefes kesecek bölümü ise yarın (23 Kasım Pazar) gerçekleşecek. Acenta temsilcileri, yarın sabah 09:00 ile 17:00 saatleri arasında sandık başına giderek TÜRSAB’ı önümüzdeki dönemde yönetecek başkanı ve yönetim kurulu üyelerini seçecek.
Sektör kulislerinde, katılımın yüksek olacağı ve rekabetin yoğun geçeceği konuşuluyor. Seçim sonuçları, Türk turizminin en büyük meslek örgütünün 3 yıllık yol haritasını belirleyecek.





