TurizmPlanet.com
Sonuç Yok
View All Result
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Türkiye
  • Havayolu
  • Dünya
Sonuç Yok
View All Result
Sonuç Yok
View All Result
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası
Ana Sayfa Güncel

TÜRSAB’dan 2 Yeni Duyuru

Haziran 25, 2020

TUR, PAKET TUR VEYA TRANSFER HİZMETLERİNİ SATIN ALAN MÜŞTERİLERİN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA UYGULANAN MUAFİYETE EK DÜZENLEME ve YABANCI TURİSTLERİN ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİRLER ARASI YOLCU TAŞIMACILIĞINDA UYGULANACAK İSTİSNALAR İLE İLGİLİ DÜZENLEME hakkında TÜRSAB açıklama yaptı.

ilgili haberler

TouristicX, Nexus DMC’ye Katıldı: Turizmde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Turist Sayısı Azaldı, Turizm Geliri Rekor Kırdı

Turizmin Kalbi 2026’da İstanbul Fuar Merkezi’nde Atacak!

TÜRSAB tarafından yapılan açıklamalar şu şekilde:

YABANCI TURİSTLERİN ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİRLER ARASI YOLCU TAŞIMACILIĞINDA UYGULANACAK İSTİSNALAR İLE İLGİLİ DÜZENLEME

Değerli Üyelerimiz;

Bildiğiniz üzere, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 01.06.2020 tarihli 8567 sayılı genelgesi ile ;“Şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında uygulamanın Sağlık Bakanlığı Koronovirüs Bilim Kurulu tarafından “Karayolu Taşımacılığı, Demiryolu Taşımacılığı, Denizyolu Yolcu Taşımacılığı ile ilgili Alınması Gereken Önlemler” adlı rehberler doğrultusunda gerçekleştirilmesi” kararı yayınlanmış olup rehberler doğrultusunda şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığında uygulanacak tedbirler Valiliklere bildirilmiştir.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 11.06.2020 tarihli 9288 sayılı genelgesi ile Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının hava, kara, ve deniz yoluyla ülkemize giriş- çıkışlarına getirilen kısıtlamalar (İran kara sınır kapılarından yolcu giriş/çıkışlarına yönelik hükümler hariç) yürürlükten kaldırılmıştı.

Ülkemize giriş-çıkış kısıtlamalarının kaldırılması ve turizm yüksek sezonun başlaması nedeniyle yabancı turistlerin turizm beldelerine talep göstermesi beklendiğinden, İçişleri Bakanlığı’nın 24.06.2020 tarihli ve 89780865-153 E.10132 sayılı, “Şehiriçi ve Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı İstisnaları” konusunda tüm valiliklere gönderilen bildirim ile

“ 1- Ülkemize yurtdışından gelen yabancı turistleri taşıyan yabancı plakalı toplu taşıma araçlarının 01.06.2020 tarihli 8567 sayılı genelgesinde yer alan araç içi oturma planı kısıtlamasına uygun olup olmadığına bakılmaksızın hudut kapısına geldiği sıradaki yolcu sayısını artırmamak ( ülkemiz içerisinde varış noktasına kadar yeni yolcu almamak) kaydıyla yolcu taşımalarına müsaade edilmesi “

“2- 65 yaş ve üzeri yabancı turistlerin, ülkemiz içerisinde gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatlerinde “Seyahat İzin Belgesi” aranmaması”

hususları düzenlenmiştir.

TUR, PAKET TUR VEYA TRANSFER HİZMETLERİNİ SATIN ALAN MÜŞTERİLERİN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA UYGULANAN MUAFİYETE EK DÜZENLEME

Değerli Üyelerimiz;

Bildiğiniz üzere, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 18 Haziran 2020 tarih, 89780865-153-E.9863 sayı, “LGS YKS Tedbirleri” başlıklı genelgesi ile; Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavların sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla; 20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.00 ile 15.00, 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 arasında genelgede belirli istisnalar hariç olmak üzere 81 il sınırları içinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı bildirilmiş, Genelge’nin 6’ncı maddesinde, “şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından (uçak, otobüs, tren, vapur, feribot vs.) biletleme yapmış olanların sokağa çıkma yasağına tabi olmayacağı” ve “Açık olacak işyeri, işletme ve kurumlar’’ başlığı altında yer alan 8’inci maddenin (j) bendinde ise oteller ve konaklama yerleri sayılmıştır.

Bu hizmetlere erişimin ve bu hizmetlerden yararlanmanın seyahat acentaları aracılığıyla gerçekleşeceği açıklanarak, seyahat acentalarının tüketicilere sunmuş oldukları paket tur, tur ve transfer faaliyetlerinin de anılı genelgede düzenlenen istisnalar kapsamına girmekte olduğuna dair hususun teyit edilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne 19 Haziran 2020 tarihli yazımız ile başvuruda bulunulmuştur.

Başvurumuz sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından 24.06.2020 tarihli yazı ile tüm Valiliklere   18 Haziran 2020 tarih, 89780865-153-E.9863 sayılı Genelgede yer alan istisnalara ek olarak:

“1) Daha önceden yapılmış rezervasyonların ve bundan sonra yapılacak tur satışlarının olumsuz etkilenmemesi adına halihazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistlerin;

a)Rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine ulaşımları (Gerek havaalanı, otogar, gar, liman gibi toplu ulaşım araçlarının varış noktaları ile konaklama tesisleri arasındaki transferleri gerekse özel araçlarla gerçekleştirecekleri şehirlerarası yolculuklar)

b) Plajlardan yararlanmaları ( konakladıkları tesise ait plaj bulunmaması halinde halk plajları dahil),

c) Müze ve ören yerleri ile tarihi /kültürel/dini anıtları /ibadethaneleri/türbeleri ziyaretleri,

2) Ayrıca bu hizmetleri sunacak işletme veya yerlerde çalışanların,YKS sınavının olduğu 27-28 Haziran tarihlerinde belirli saat aralığında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları gerekmektedir.” şeklinde muafiyetin kapsamı genişletilmiştir.

Tags: açıklamatürsab
ShareTweetSendShare
Sonraki Haber

"Biletçi Kadınlar" Türkiye'yi Tanıtacak

Norveçliler Alanya'yı Yakın Takibe Aldı

ilginizi çekebilir

TouristicX, Nexus DMC’ye Katıldı: Turizmde Yeni Bir Dönem Başlıyor

TouristicX, Nexus DMC’ye Katıldı: Turizmde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Turist Sayısı Azaldı, Turizm Geliri Rekor Kırdı

Turist Sayısı Azaldı, Turizm Geliri Rekor Kırdı

Turizmin Kalbi 2026’da İstanbul Fuar Merkezi’nde Atacak!

Turizmin Kalbi 2026’da İstanbul Fuar Merkezi’nde Atacak!

öne çıkanlar

  • Turizmin Kalbi 2026’da İstanbul Fuar Merkezi’nde Atacak!

    Turizmin Kalbi 2026’da İstanbul Fuar Merkezi’nde Atacak!

    0 paylaşım
    Share 0 Tweet 0
  • SunExpress: Türkiye Bu Süreçten Galip Çıkacak

    0 paylaşım
    Share 0 Tweet 0
  • EMITT, KAPILARINI AÇMAK İÇİN GÜN SAYIYOR!

    0 paylaşım
    Share 0 Tweet 0
  • THY’den Yeni Rota

    0 paylaşım
    Share 0 Tweet 0
  • Venedik’te Protesto! “Turist İstemiyoruz”

    0 paylaşım
    Share 0 Tweet 0
TurizmPlanet.com | Turizm Haber - Turizm Gazetesi - Turizm Güncel - Turizm Dünyası

© 2022 TurizmPlanet - Owner by serhatyazan.

Site Haritası

  • Ana Sayfa
  • İletişim
  • Künye

Takip Edin

Sonuç Yok
View All Result
  • Ana Sayfa
  • İletişim
  • Künye

© 2022 TurizmPlanet - Owner by serhatyazan.